Nedelja 27.06.2010.
14:44
Vestionline

Kjuel: Zavera protiv Australije

Australija je osvojila treće mesto u grupi D i nije uspela da se plasira u osminu finala Mundijala. Ova reprezentacija poražena je od Nemačke (0:4), a pobedila je Srbiju (2:1), dok je remizirala sa Ganom (1:1).

"Male ekipe, kao što je Australija, kažnjavaju se za situacije u kojima se većima od nas gleda kroz prste. Rekli su nam da igramo pošteno i korektno na ovom SP. Mislim da je tako i bilo. Nemam ništa protiv velikih ekipa, ali njima je dopušteno da rade šta hoće", rekao je Kjuel.

On je propustio prvi duel s Nemačkom, a Australija je meč s "pancerima" završila s igračem manje, jer je Tim Kejhil dobio crveni karton. On je na meču s Ganom isključen u 24. minutu zbog igranja rukom u svom šesnaestercu, pa je propustio utakmicu s Srbijom.

"Lopta je možda i udarila u moju ruku, ali to nije bila moja namera. Nisam mogao da pomerim ruku u toj situaciji. Nisam namerno igrao rukom. Italijanski sudija Roberto Roseti mi je ubio san na SP", dodao je fudbaler Galatasaraja.

Australijanac se potom osvrnuo i na duel sa Srbijom.

"Miloš Krasić se u našem kaznenom prostoru bacio, jer je pokušao da odglumi penal. Nama su rekli da je simuliranje penala - žuti karton. Zašto ga Krasić nije i dobio? Nemam ništa lično protiv njega, ali pokušao je da svojoj reprezentaciji iznudi penal, a ostao je nekažnjen", zaključio je Kjuel.

2024 © - Vesti online