Nedelja 26.02.2017.
18:01
D. N. Petrović - Vesti

Dikovića brane saborci

V. Sekulić
Senka nad Dikovićem

Kao i u pisanim dosijeima "Ljubiša Diković", objavljenom 2012. godine, i "Rudnica" iz 2015. godine, Fond za humanitarno pravo optužuje generala Dikovića i brigadu kojom je komandovao za teške zločine nad albanskim civilima u selima Ćirez, Šavarine, Rezala i drugima u Drenici. U filmu se tvrdi da je na ovom području, koje je bilo zona odgovornosti 37. motorizovane brigade, ubijeno 1.400 albanskih civila i da su tela mnogih ubijenih, tajno, uz Dikovićevo znanje, prebačena i zakopana u Rudnici kod Raške i na drugim delovima Srbije.
Diković je tužio Fond za humanitarno pravo i Natašu Kandić i dobio spor, a novi napadi su iznenadili njegove saborce.

Niko neće film

Film "General Diković i 37. brigada na Kosovu" postavljen je na Ju tjub kanalu Fonda za humanitarno pravo. U Fondu tvrde da su ga nudili svim televizijama u Srbiji i da su ga svi, pa i RTS i RTV Vojvodine, ili odbili ili im ništa nisu odgovorili.

- Ti koji blate generala i nas koji smo časno branili svoju zemlju i ginuli imaju samo cilj da što više oblate Vojsku Srbije i srpski narod. Nažalost i među Srbima ima svakakvih, spremnih da za pare učine sve što im se naredi - kaže jedan od Raščana koji je sa Dikovićem bio u Drenici.
Drugi saborac tvrdi da su albanski civili zaista stradali na Kosovu, ali pre svega od bombi NATO-a.

- Mnogo Albanaca ubio je NATO, a mi smo morali da ih sklanjamo i zakopavamo - priča drugi pripadnik 37. motorizovane brigade iz Raške.

2024 © - Vesti online