Nedelja 26.02.2017.
15:11
Vestionline, Srna

Dodik: Za očekivati da Međunarodni sud odmah odbaci zahtev za reviziju

Tanjug
Sud ekspresno rešava to pitanje: Milorad Dodik

Na pitanje da prokomentariše to što je Međunarodni sud pravde u Hagu poslao pismo članovima Predsedništva BiH, Dodik je rekao da deluje da sud brzo rešava to pitanje.

- Ne bih sada ulazio u proceduru svega toga, ali deluje mi da sud ekspresno rešava to pitanje, ukoliko je to tako. Apsolutno je jasno da nema nikakvog pravnog osnova za dalje bavljenje tim pitanjem i zadržavanje te teme na dnevnom redu, samo dalje produbljuje krizu u BiH - dodao je Dodik.

Predsednik Srpske je rekao da bi najbolje bilo da je, bošnjački član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović smogao snage posle svega i povukao taj zahtev, nakon čega bi, možda, i mogla da se prihvati njegova navodno "pružena ruka".

Dodik je naglasio da će Narodna skupština Republike Srpske sutra imati jedno od važnih zasedanja, na kojem treba da artikuliše stavove za buduća ponašanja o važnim pitanjima u BiH.

- Sve vreme nakon Dejtonskog sporazuma, taj sporazum je kršen na štetu Republike Srpske i srpskog naroda, tome treba stati u kraj i vratiti se izvornom Dejtonu i to postaviti kao naše osnovno traženje vezano za naš dalji ostanak u nekoj kvazi državnoj zajednici - BiH - zaključio je Dodik.

2024 © - Vesti online