Nedelja 26.02.2017.
14:22
Vestionline

Policajci na jugu Srbije nemaju šta da jedu

Policijski sindikat Srbije
Prihvatnom centru za migrante u Preševu

"Naše kolege koje su na terenu u Prihvatnom centru za migrante u Preševu cele prošle nedelje su jeli samo pasulj. Čak im je dva dana za večeru služen pasulj. U kuhinji su im rekli da samo to imaju u magacinima, te da su magacini prazni. Smeštaj ljudstva je i dalje loš, neuslovan, u kupatilima su čučavci, a kao vrata služe im ćebad", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima. 

"Nisu se policajci razmazili, ali u 21. veku barem osnovni uslovi za boravak policajaca na zadatku treba da budu ispoštovani. Kolege na terenu nam konstantno upućuju apele da im kao sindikat pomognemo, jer zbog takvih uslova boravka često imaju zdravstvene probleme, pa se plašimo da će policajci uskoro odbiti da obavljaju zadatke i idu na teren na jug Srbije", kaže se u saopštenju.

"Ukoliko ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije dobio informacije od svojih saradnika od neljudskom stanju u bazama policije, možda bi mogao sam da se informiše i obiđe položaje policije. Mi smo već upozoravali dva puta na probleme i sa smeštajem i sa ishranom u objektima gde borave policajci koji se prevashodno bore sa talasom migranata", saopštio je Policijski sindikat Srbije.

"Tako su 2015. godine naše kolege na rečnom graničnom prelazu u Kanjiži ostavljeni 15 dana bez hrane, dok su septembra prošle godine Žandarmi u Kopnenoj zoni bezbednosti takođe ostavljeni bez hrane, navodno jer nije prošao tender za meso, a boravili su u barakama u kojima je pretila epidemija od najezde glodara. Smatramo da za takvu neodgovornost i nebrigu starešina i vrha MUP Srbije, neko mora da odgovara - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, prenosi sindikat.

2024 © - Vesti online