Subota 25.02.2017.
19:32
Vestionline, N1info.com

Čanak: Nije dobro da Vučić pobedi

Tanjug
Mi smo tu da se borimo za bolji život građana Vojvodine: Nenad Čanak

Čanak je, na Kongresu LSV, ocenio da predsednički izbori treba konačno da naruše vertikalu vlasti, u kojoj Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima drži vlast na svim nivoima.

Ako je sve uvezano jednom linijom, nema ko da kontroliše vlast, ukazao je on, objavljeno je na fejsbuk stranici LSV.

- Važno je da prekinemo kontinuitet vlasti pobedom na predsedničkim izborima - rekao je on.

Čanak je podsetio da je LSV, u želji da bude medijator, pozvao buduće predsedničke kandidate Vuka Jeremića i Sašu Jankovića na razgovor i ocenio da je lakše da se dogovore dva "samokandidovana kandidata" nego dve stranke. 

- Nećemo pristati na to da budemo taoci bilo čijih sujeta i manija veličine. Nećemo pristati da budemo ti koji treba slepo da slede nekakve ambicije iz Beograda, bilo sa čije strane da one dolaze - predočio je Čanak. 

On je odbacio optužbe o kojima se govori od izbora prošle godine da je LSV lažna opozicija koja daje legitimitet režimu. 

Čanak je zahvalio predsedniku Liberalno demokratske partije Čedomiru Jovanoviću što je pomogao LSV u trenucima kada je stranka ostala bez poslaničkog kluba u Skupštini Srbije. 

Posle izdaje koje smo imali u Skupštini Srbije, rekao je Čanak, aludirajući na bivšu poslanicu LSV Mariniku Tepić koja je napustila poslanički klub i stranku, a zadržala mandat, zahvaljujem Jovanoviću. 

- Mi smo tu da se borimo za bolji život građana Vojvodine i da se dokazujem bilo kome da smo dovoljno opozicionari ne pada mi napamet - poručio je Čanak.

2024 © - Vesti online