Subota 25.02.2017.
08:19
J. L. Petković - Vesti

Svadba za istoriju: Venčanje Prizrenca u carskom gradu posle 18 godina!

J. L. Petković
Uz božiju pomoć: Ivan i Danka Kostić

Svadba je. Srbin, Prizrenac, momak koji nije napustio svoj rodni grad, Ivan Krstić sklopio je brak prošle nedelje sa izabranicom srca Dankom. I to u crkvi u kojoj se i krstio.

Mladoženja je ponosno carskom gradu predstavio svoju lepoticu Danku, damu iza čije se nežne spoljašnosti krije hrabrost i odlučnost da porodično gnezdo svije na Kosovu. Uz šalu i pesmu, to je događaj kakav se poslednjih 18 godina nije zbio!

Mlada je Belocrkvanka, iz Banata, a sada Prizrenka.

- Odluka da se venčamo u Prizrenu je došla zbog toga što inače živim ovde. Tu smo se upoznali, a uz pomoć svih ljudi dobre volje koji su uveličali naše slavlje, rešili smo da tu izgovorimo sudbonosno "da". Kada čovek ima ovakve prijatelje, tazbinu i porodicu, uz božju pomoć sva organizacija se kroz pesmu i smeh dovede do kraja za vrlo kratko vreme - priča elegantni mladoženja, koji se, veseo po karakteru, potrudio da gostima razbije svaku tremu.

- S oduševljenjem su svi prihvatili vest da im se brat ženi i svi se nadaju da će se stvoriti što lepši uslovi za naš život. Kod moje tazbine, koja je takođe uzela šampionsku ulogu u pripremi našeg venčanja, primetilo se ogromno oduševljenje na njihovim licima, kao i briga za nas budući život - dodao je Ivan.

U Prizrenu je oko 30 Srba, uglavnom starijih ljudi. Tu su i učenici Bogoslovije, a od bračnih parova otac Slobodan i otac Đorđe sa porodicama. Ivan i Danka, po mnogo čemu, zaista pišu jedan deo kosovske istorije.

2024 © - Vesti online