Petak 24.02.2017.
19:50
Vestionline

ABA: Oslabljeni Partizan u infarkt završnici savladao “fenjeraša” i preuzeo treće mesto (VIDEO)

Tanjug
Čanak je vodio Partizan do nove pobede

Nenad Čanak danas pored ranije odsutnih Karahodžića, Hečera, Marinkovića i Koprivice nije mogao da računa ni na Ratkovicu, a u igru nije ulazio ni Gordon. Kada tome dodamo da je Veličković odigrao nepunih pet minuta ne čudi to što su crno-beli tri četvrtine igrali egal meč protiv slabašnog Zadra.

Sve do početka četvrte četvrtine timovi su se menjali u vođstvu, ali ono nije prelazilo 5-6 poena, da bi tek u 35. minutu Partizan došao do dvocifrene prednosti (77:67) što je bilo dovoljno da se privede meč kraju, ali ne bez drame pošto su gosti na 60 sekundi pre kraja prišli na -3 (83:80), a onda na 85:83 imali dva napada za izjednačnje ili pobedu.

U drugom je Kovačević drugom trojkom doneo prednost Zadranima (85:86), ali je Uroš Luković u poslednjem napadu zakucavanjem doneo trijumf crno-belima (87:86). Imali su gosti još jednu šansu, ali je Kovačević promašio otvoren šut za tri poena.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Stefan Birčević sa 26 poena, a pratili su ga Luković sa 21 i Andrić i Vrabac sa po 11. Kod gostiju Barać je ubacio 27, a pored njega dvocifren je bio Kovačević sa 16.

Ovim trijumfom Partizan je preuzeo treće mesto od Budućnosti pošto ima pobedu više od Podgoričana, dok će Zadar do poslednjeg kola voditi borbu za opstanak sa Mornarom i Krkom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online