Petak 24.02.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: D. N. Petrović

Maloj Mari dar od Filipa i Davida

D. N. Petrović
U mislima dobrotovora: Mara Milanović sa majkom Evom

Novi prilog je ujedno i nova prilika da se naši reporteri sretnu sa porodicom Milanović, negde na pola puta, kako bi im uručili novac, a da bi što pre kupili novu kravu.

Prema rečima Marinog oca Milana, u Brnjici kod Sjenice je našao dobru kravu, koja daje dosta mleka, a za koju vlasnik traži 1.050 evra. Milanovići su zasad, računajući i novopristigli dar, prikupili oko 800 evra, tako da ih deli minimum još 200 evra za pogodbu.

Ništa od svega toga ne bi bilo potrebno da Milanovićima, kojima su plemeniti čitaoci "Vesti", kad je Mara imala nepune tri godine, kupili Šarku, izgubili kravu nedavno zbog neverovatno niskih temperatura.

Nažalost, nemaju plodnu zemlju, ni šumu, a najbliža fabrika gde bi eventualno mogli nešto da rade je udaljena 25 kilometara. Zimi su uglavnom odsečeni od sveta i jedino što im ostaje je da leti skupljaju šumske plodove (pečurke, kleku, šipurak) i da sečom tuđe šume zarade za preživljavanje. Samim tim, nemaju ni načina da prikupe nedostajući novac za novu kravu, koja im u vrletima opustele Rogozne često i život znači.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online