Petak 24.02.2017.
18:01
B. Đokić - Vesti

Putuju krševima zbog besparice

V. Sekulić
Vojnici se snalaze kako znaju i umeju: Novica Antić

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je do nesreće došlo juče oko 6.20. U Zdravstvenom centru Vranje navode da jedan vojnik ima teže povrede glave, trojica vojnika su zadobila prelome, dok su ostali lakše povređeni. Svi oni su vozilima Hitne pomoći iz Surdulice, Vladičinog Hana i Vranja prevezeni u bolnicu u Vranju.

Autobus koji je sleteo s puta vlasništvo je firme Kavim-jedinstvo iz Vranja. Vojnici iz Četvrte brigade privatno su ga zakupili radi svakodnevnog prevoza na posao na relaciji Niš-Vranje-Niš.

Kako kaže za "Vesti" Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, situacija da vojnici zakupljuju autobuse da bi ih odvezli na posao je svakodnevna, pošto Vojska Srbije uglavnom nema organizovani prevoz za svoje pripadnike.

- Novac koji vojnici dobijaju za prevoz često nije dovoljan ni za pola meseca kada putuju na malo dužim relacijama. Maksimalno putni troškovi na mesečnom nivou su 11.960 dinara, a neretko autobuski prevoz ih košta po 30-40.000 dinara! Zbog toga se vojnici snalaze kako umeju, te udružuju i zakupljuju autobuse koji bi ih od mesta gde žive odvezli do kasarna. Zbog toga i gledaju da prođu što jeftinije, pa se ne obaziru mnogo na kvalitet autobusa koje iznajmljuju i često se voze krševima - kaže Antić za "Vesti".

2024 © - Vesti online