Četvrtak 23.02.2017.
19:23
Vestionline

"Izetbegović odlučio da napravi totalnu krizu!"

Tanjug/AP
Naneo štetu BiH: Bakir Izetbegović

Dodik je rekao da je očito da je Izatbegović odlučio da napravi totalnu krizu, ali mora biti svestan da ne postoje formalno-pravni osnovi za pokretanje revizije.

- Bez obzira na Izetbegovićeve razloge, jasno je da on ulazi i uvodi novu praksu ponašanja u zajedničkim Institucijama BiH i sada oni koji iz Republike Srpske govore o tome kako se ne treba ponašati ovako ili onako. Sada im je jasno da Izetbegović ne okleva da izađe iz svih institucija i sistema onda kada njemu to odgovara - naveo je Dodik.

U Sarajevu je održana vanredna sednica Predsedništva BiH,na kojoj je to kolektivno telo trebalo da se izjasni o zahtevu za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, ali je sednicu najpre napustio Izetbegović, a potom i hrvatski predstavnik Dragan Čović.

Predsedavajući Mladen Ivanić je konstatovao da je sednica Predsedništva održana, ali da na njoj nije doneta odluka o tom zahtevu.

Prema Dodikovim rečima, dešavanja su sasvim novi sled događaja.

- Što se same revizije tiče, sve je potuno jasno, ja sam uveren da je Bakir Izetbegović izazvao takvu krizu u BiH koja se dugo neće rešiti i najviše će štete imati BiH za koju se on zalaže. Njegova priča o genocidu i agresiji je potpuna laž, ne mogu Srbi iz Republike Srpske i Federacije i isterani iz Sarajeva biti agresori, niti je počinjen genocid onako kako on zamišlja - izjavio je Dodik.

Srpska mora sačuvati jedinstvo u ovom važnom trenutku, poručio je.

- Republika Srpska mora ostati jedinstvena u ovome i jedinstvo moramo graditi isključivo u činjenici da nam je savršeno jasno da su stalno prisutni napori Bošnjaka muslimana iz Sarajeva da načine štetu Srbima u celini, pogotovo Republici Srpskoj - zaključio je Dodik, prenela je "RTRS".

2024 © - Vesti online