Četvrtak 23.02.2017.
18:53
Vestionline

Skandal: Ugljanin Tačiju čestitao izgradnju evropskog Kosova

A. Čukić
Izgleda da je Sulejman Ugljanin priznao Kosovo

Ovu vest je objavio internet portal “Sandžakhaber”, a u pratnji Ugljanina bili su i visoki stranački funkcioneri poput Šemsudina Kučevića, predsednika Tutina, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Bajra Gegića i generalnog sekretara BNV Ahmedina Škrijelja.

Da stvar bude još skandaloznija, Ugljanin je tokom sastanka čestitao Tačiju na dobrim rezultatima u izgradnji Kosova kao demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom.

Prema saznanjima "Blica“, Ugljanin je u Prištini prisustvovao svečanoj akademiji kojom je obeležena 72. godišnjica od pogibije Šabana Poluže i Mehmeda Gradice, vođa balista na Kosovu tokom Drugog svetskog rata.

Poluža je aktivno podržavao realizaciju ideje o stvaranju velike Albanije i zbog toga bio u čestim sukobima sa zakonom, prisiljen da se za realizaciju svojih ideja bori iz ilegale.

Tokom Drugog svetskog rata je bio komandant odreda balista. Poginuo je u borbi sa partizanima 1945. godine, a 2012. godine ga je Hašim Tači, tada premijer, posthumno odlikovao Ordenom heroja Kosova.

2024 © - Vesti online