Četvrtak 23.02.2017.
18:00
D. Đ. - Vesti - Foto: D. Đorđević

Lekovi na prvom mestu

D. Đorđević
Ne predaju se: Dejan Milošević sa majkom Vesnom

Tako je, pored redovnog priloga, Dejan nedavno na kućni prag dobio još 100 evra od anonimnog dobrotvora, takođe iz Nemačke. Samim tim, ovaj nesrećni mladić i njegova majka mnogo su bezbrižniji jer će imati dovoljno za neophodne lekove.

- Hvala našim dragim dobrotvorima, našem spasiocima. Više od 10 godina pomažu nam čitaoci "Vesti", bez njih ne bismo preživeli. Zato se svakog dana molimo za njih. Svaku sreću i zdravlje neka im podari Bog koji jedini sve vidi i sve zna. Nama je novac preko potreban za lekove, za terapije i lečenje Dejanovih nogu koje je ispod kolena zahvatila infekcija. Ne može da se kreće sam, čak ni po sobi, mora lagano, uz moju pomoć. Kad idemo na redovnu mesečnu kontrolu u vranjsku bolnicu, moramo da pozovemo taksi jer je naše naselje Čerenac na samom obodu grada, što nas uvek dodatno košta. Nikako da mu zaraste rana. Borimo se da Dejan ne ostane bez noge, ali sve to teže ide i zbog šećerne bolesti, zbog koje mora tri puta dnevno da ubrizgava insulin. Uprkos svemu, ne predajemo se - priča 62-godišnja Vesna, hrabra i ponosna majka.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ono što najviše brine jeste i to što i njoj zdravlje popušta. Ima visok pritisak, reumu, a i velike probleme da diskurs hernijom. Potreban joj ketilkan forte koga nema u Vranju, već samo u Nemačkoj, ali to je zasad samo pusti san.

Dejan mi je sve

- Ono što ima, to i pijem. Skupe lekove izbegavam, to i kažem doktorima, samo jeftinije i koji idu na recepte, najpre zato što mora da ima za Dejana. Kičma mi popušta, trnu noge, ali kako i neće. Vodu i struju nemamo u stanu, pa moram više puta dnevno da iznosim kofama na drugi sprat. Moram sina da čuvam, on mi je sve - završava Vesna suznih očiju.

2024 © - Vesti online