Četvrtak 23.02.2017.
18:01
D. N. - Vesti

Od Emine do "nanula"

M. Todorović
Dočekana aplauzima: Merima Njegomir

Načičaklo se više od 2.000 gledalca u sali koja zvanično prima za četvrtinu manje posetilaca. I pre početka, sada već tradicionalnog koncerta, to je nagovestila Merima Njegomir. Ona je došla do lože broj tri da vidi kako su joj se smestili prijatelji.

- Baš mi je drago što ste došli. Pevam među poslednjima, ali biće fantastično - nagovestila je Merima.

I, bi tako! Počelo je sa "Eminom" na klarinetu, koju je fenomenalno otpevao Reuf Feković. Nastavio je u istom stilu Ringo Hamidović sa hitovima legendarnog Safeta Isovića "Zumbuli mirišu jače od ruža" i "Kad sretneš Hamku".

M. Todorović
Nedžad Salković

Sejo Pitić nije želeo da zaostane sa "Kad ja pođoh na Bembašu" i "U lijepom starom gradu Višegradu", ređali su se mlađi Elma Hodžić, Alma Subašić, Marija Šestić...

A, onda su na scenu stupili Merima Njegomir i Nedžad Salković sa svojim "Ne klepeći nanulama".

I, sve to praćeno horskim pevanjem gledalaca uz vrhunsku pratnju 12-članog orkestra maestra Dinka Mujanovića sastavljenog od muzičara iz Sarajeva, Banjaluke, Požarevca i Beograda.

Potrebna veća dvorana

Da bi sve bilo vrhunski, a ne samo pesme i izvođači, organizatori za dogodine moraju da se pobrinu i za veću dvoranu. Dom sindikata je očito bio premali, Arena neadekvatna za ovakvu vrstu muzike, ali bi Centar Sava bio dobro rešenje. Tako valjda neke poznate face, pored već dobijenih, ne bi morale da se "grebu" za karte u poslednji čas, pošto su im "iznenada došli gosti baš zbog koncerta"

2024 © - Vesti online