Četvrtak 23.02.2017.
18:01
Z. M. - Vesti

Panteru iz Srbije povećana kazna

Vesti
Srbin će iza rešetaka provesti 11 godina

Posle pravosnažne kazne izrečene u Salcburgu, anonimni doušnik obavestio je policiju da je 34-godišnjak, zajedno sa dvojicom saučesnika, 2011. u Beču opljačkao dve radnje.

Na osnovu te informacije upoređene su fotografije sa kamera za video-nadzor sa slikama osuđenog državljanina Srbije, te je, kako je istakla Štefani Rab, državni tužilac, nedvosmisleno utvrđeno da je reč o istoj osobi. Osuđeni Srbin je u sudu priznao krivicu i kazao da se zbog svega kaje.

- Uvideo sam da se razbojništva ne isplate. Želim jednog dana da zasnujem porodicu - kazao je Srbin.

On nije želeo da daje više informacija o pljačkama, a njegov advokat Mirsad Musliju ukazao je da je osuđeni Srbin "pazio na žrtve i štedeo ih".

Prva pljačka, zbog koje je Srbin dodatno osuđen, dogodila se 14. septembra 2011. u centru Beča. Dvojica muškaraca su tada ušla u antikvarnicu, dok je treći ostao napolju da čuva stražu. Pljačkaši su se predstavili kao kupci, a ubrzo je 34-godišnjak izvadio pištolj kojim je radnicu naterao da ode do susedne prostorije. Ona je u tom momentu počela da viče, a 34-godišnjak ju je tada, prema optužnici, udario drškom oružja.

Druga pljačka se dogodila 27. septembra iste godine u centru Beča. Na meti se ponovo našla antikvarnica u kojoj je, preteći pištoljem, naš zemljak ponovo odveo prodavačicu do toaleta i tamo je zatvorio. Dok su išli prema toaletu, navodi se u optužnici, 34-godišnjak je rekao: "Ja sam dobar čovek, ekonomska je kriza i trebaju mi satovi".

Ni traga od saučesnika

Pljačkaši su sa plenom pobegli u Srbiju, a saučesnik osuđenog Srbina i dalje uspeva da izbegne hapšenje. Austrijska policija pretpostavlja da se saučesnik krije u Srbiji.

2024 © - Vesti online