Sreda 22.02.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva

Draga Rajka, hvala neizmerno

Privatna arhiva
Uvek doterana i nasmejana: Doris Bošnjaković

Ova samohrana majka tri ćerke zato često ističe da bi bez pomoći dobrih ljudi sa svih meridijana, sve ono kroz šta su godinama prolazile, bilo mnogo gore i teže, zbog čega će im biti doživotno zahvalna. Izuzetka nije bilo ni kad su reporteri "Vesti" na njihovu kućnu adresu prosledili dar od 100 dolara plemenite Rajke Tarlać iz Sidneja, koji je zajedno sa prijateljima pored brojnih štićenika poslala i za Doris.

- Često mislim da sam rodila sopstveni smisao života uprkos svim nedaćama. Mnogo borbe i mnogo operacija prošla je moja Doris stoički. I kad se previjala od bolova, nalazila je snage da se osmehne. Muke je mučila sa luksacijom kukova, gde su joj greškom odstranjene čašice i presečene bitne kosti, pa rađene reoperacije iz kojih je uvek izlazila kao pobednik jer volja za životom je jača i od same bolesti. Nažalost, i dalje je slepa, paralizovana, obolela od epilepsije. Kako je vreme prolazilo, to se i njen život sve češće svodio na četiri zida jer ćerke i ja nismo mogle da je spustimo kolicima sa trećeg sprata u zgradi gde nema lifta. Samim tim, uskratili smo je za toplotu Sunca, opojne mirise, cvrkut ptica... - rekla je majka Slavica, kojoj se na to svaki put stegne srce, a zatim dodala:

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Pokušavali smo godinama na sve načine da dođemo do zamene stana, tražili ugradnju lifta, ali bez uspeha. Često su nas predstavnici lokalnih medija slikali i snimali, ali odjek za pomoć bio je slab. Zato je preko društvene mreže Fejsbuk moja prijateljica pokrenula akciju početkom jula za ugradnju lift-platforme. Do sada smo prikupili preko milion dinara, pa se nadamo da ćemo do leta uspeti da prikupimo celokupnu sumu da Doris, nakon 13 godina, bude među svojim prijateljima, rodbinom, da oseti svetlost dana i svoje parče neba. Dragoj Rajki i njenim prijateljima se posebno zahvaljujemo, jer smo već pomislile da su nas zaboravili čitaoci "Vesti". Želimo im dobro zdravlje, sreću i napredak. Njihov dar upotrebićemo upravo za lift-platformu, koju toliko dugo i željno iščekujemo.

Račun za doprinos akciji

Kako bi uspeli da prikupe za njih nedostižnih 14.000 evra za ugradnju lift-platforme, Slavica je za Doris otvorila namenski račun. Plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da daju doprinos ovoj akciji mogu to učiniti na račun otvoren u: Banka Inteza, žiro-račun br. 1 60-1-73, broj deviznog računa RS35-160-5330200974040-08, Polimčević Bošnjaković Slavica, IBAN RS35160533020097404008. Ime i prezime korisnika doznake Bošnjaković Doris, a adresa korisnika doznake: Jovana Sterije Popovića 30, Užice.

 

2024 © - Vesti online