Nedelja 27.06.2010.
12:05
Vestionline

Federer: Novak mi rekao kako ću sa Kraljicom!

Britanska kraljica po prvi put je od 1977. godine posetila teniski turnir na Vimbldonu. U tu čast organizovan je prijem kome je imalo priliku da prisustvuje, upozna se i razgovara sa Kraljicom Elizabetom II samo sedam igrača koji nisu iz zemlje domaćina: Serena Vilijams, Rodžer Federer, Karolina Voznjacki, Jelena Janković, Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Rodik.

Veoma zanimljivu izjavu povodom upoznavanja Kraljice dao je i najbolji teniser svih vremena Rodžer Federer. Na pitanje novinara da li je znao šta da radi i kako da se ponaša prilikom pozdravljanja sa Kraljicom Elizabetom II, Federer je dao izuzetno zanimljiv odgovor.

"Nisam znao kako ide protokol. Stajao sam i pitao Novaka (Đokovića) šta da radim i kako da se ponašam. Znao sam da on zna. Delovao je kao da je spreman za to, i rekao mi je šta da radim. Ja sam bio poslednji u redu, pa sam imao najlakši posao. Video sam šta svi ostali rade", rekao je Federer kroz smeh.

I najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da joj je bila čast da upozna britansku Kraljicu Elizabetu II.

"Prvi put sam videla Kraljicu Elizabetu II uživo i to je za mene bila izuzetna čast, jer sam se našla među igračima koje je ona lično pozdravila. Za mene, kao igrača Vimbldon je poseban iz više razloga. Vimbldon je jedinstven zato jer se igra na travi, jer ima svoju dugogodišnju tradiciju, kao i zbog sve ukupne atmosfere kojom odiše celokupan turnir. Za mene Vimbldon ima i posebnu draž jer sam zajedno sa Džejmijem Marejem uspela da osvojim titulu u miks dublu, titulu na Vimbldonu koja pre toga za Britaniju nije bila osvojena više od 20 godina", rekla je Jelena.

2022 © - Vesti online