Nedelja 27.06.2010.
11:11
Vestionline, Kurir

Lipi: Srbi su pokradeni na Mundijalu!

Marčelo Lipi, sada već bivši selektor reprezentacije Italije, osvrnuo se, gostujući na italijanskoj televiziji, na utakmice "orlova" na Mundijalu. Iskusni stručnjak, koji je pre četiri godine s "azurima" osvojio SP, smatra da je Srbija zbog raznih faktora, pre svega sudijske nepravde, morala kući pre vremena.

Lipi je veliki prijatelj mnogih srpskih trenera, a nekoliko puta je dolazio u našu zemlju kako bi držao predavanja u školi FSS za trenere.


"Srbi su imali previše pehova na Mundijalu. Prvo protiv odlične Gane kada su propuštali šanse, i to na naš, italijanski način. Posle im se desio penal i mislim da su Srbi, koji su inače jako emotivni, teško primili taj poraz", rekao je Marćelo Lipi i dodao:

"Protiv Nemaca su pokazali da su svetska klasa i sila. Bila je to utakmica "biti ili ne biti" za njih, a oni su u tom meču pokazali da su veliki tim. Bili su stabilniji od Nemaca, što, verujte mi, nije bilo lako.


Marćelo Lipi je posebno apostrofirao urugvajskog sudiju Horhea Lariondu, koji nije dosudio penal za Srbiju pred kraj utakmice s Australijom, kada je Tim Kejhil igrao rukom.

"Ne može penal da ne bude penal! Srbima su dosuđena dva penala kada njihovi igrači nisu imali nameru da igraju rukom. Isto tako, poništen im je čist gol Krasića. Australijanci su mnogo trčali i svaka im čast na pobedi", dodao je Lipi.


Marćelo Lipi je svog naslednika na klupi "azura" Ćezarea Prandelija podsetio da će mu najteži rival u grupi za plasman na EP 2012. godine biti upravo Srbija, uz Sloveniju, Severnu Irsku, Estoniju i Farska ostrva.

2024 © - Vesti online