Sreda 22.02.2017.
13:48
alo.rs

Monstrum iz Štrbca: Posvađao se sa ženom, pa klao blizance

facebook/printscreen/ RTK
Dejan Krstičić sa ženom

Stravičan zločin Dejan je počinio u stanju nervnog rastrojstva, naočigled svoje supruge Ane.

- Ne znamo zašto je to učinio. Mene i moju majku je oterao po drva napolje, a mom suprugu je rekao da ide da založi vatru u drugoj sobi. Ništa nije ukazivalo na to da će se desiti nešto loše. Odjednom sam čula snajin vrisak, koja je vikala: "Šta to radiš?", i utrčala u sobu. Onda sam videla moju unučad svu krvavu na kauču u dnevnoj sobi - rekla je za list "Alo" kroz plač Dejanova majka Gordana.

Ona kaže da je Dejan prethodno sa suprugom nahranio blizance i ljuljao ih u naručju.

- Kada smo ušli, on je vikao: "Neko će da mi uzme bliznace! Hoće da mi uzmu decu". Izgledalo je da ne zna šta radi. Imao je neki strah u poslednje vreme da će mu neko uzeti decu. Stalno je to ponavljao. Kao da je imao depresiju. Nismo primetili da je bolestan i ni mrava dosad nije zgazio. Pre toga, on je sa snajom došao sa Brezovice od njenih roditelja. Brinuli smo se svi oko beba, a on je sa suprugom vodio brigu o njima - priča nam očajna majka ubice.

Nisu imali incidente

Policija je odmah izašla na lice mesta i uhapsila Krstičića, kome je određen pritvor od 48 sati, potvrdio je Agim Gaši, portparol policije za region Štrpca.

- On je uhapšen, izvršen je uviđaj na licu mesta, uzeta je izjava od njega i sproveden je kod tužioca na dalji tok postupka protiv njega. Radi se o tome da se prvi put desilo porodično nasilje u toj kući, nikad dosad nije bio prijavljen neki sličan incident ili neka situacija u kojoj bi on mogao da se ponaša na neki drugačiji način. Sasvim normalan čovek, ne znam šta se desilo - rekao je za RTK2 Dragan Ivanović, komandir policijske stanice u Štrpcu.

Gordana navodi da nije primetila da se Dejan svađao sa suprugom, čak ni kobne večeri i ističe da su se lepo slagali.

- Ona je nešto mlađa od njega i živeli su zajedno sa nama. Pazio ju je dok je bila trudna, vodio je u Skoplje i svuda. Ma ništa nije ukazivalo na to da će ovo da napravi. Samo da mi Danilo sad preživi - kukala je u porodičnoj kući, u mahali Mrđinci, majka Dejana Krstičića.

U krvavom pohodu Dejana je zaustavio njegov rođeni brat, koji je izleteo iz druge sobe. Drugi brat nije bio u kući.

Komšije pričaju da su zanemele posle zločina.  

- Dejan je bio normalan, miran i povučen. Sa svim komšijama je bio dobar. Skamenili smo se kada smo čuli šta je uradio. Radio je u školi sa decom, a šta učini svojim mališanima - pričaju šokirani meštani Štrpca.

Posle zločina, Dejan je sačekao policiju u kući, a navodno im je rekao da se sporečkao sa suprugom i da je "hteo da je zaplaši, ništa drugo", kao i da mu je "pao mrak na oči" i da se ničeg ne seća.

Dečak koji je podlegao povredama uboden je u predelu vrata. On je preminuo na putu od Štrpca do Gračanice.

- Radi se o blizancima uzrasta od oko 40 dana. Jedno dete je doneto bez znakova života i imalo je jednu ubodnu ranu u predelu prednje strane grudnog koša. Pokušana je reanimacija, međutim, nije dala nikakve rezultate. Pošto se rana nalazi u predelu srca, najverovatnije je povređen neki od velikih krvnih sudova - rekao je dr Dragan Perić za RTK2.

Drugi dečak stabilno, sečivo mu promašilo vitalne organe

Dečak star 40 dana iz Štrpca, koji je sa povredama od noža prebačen u Klinički centar u Nišu, krvnički je izboden, ali je sečivo srećom promašilo vitalne organe.

Kako saznajemo, iako je dete imalo otvorenu ubodnu ranu na trbuhu, na sreću nije povređen nijedan unutrašnji organ. Mališan je uz mnogo sreće preživeo i ubod u vrat, ali oštrica noža nije zakačila karotidnu arteriju. On je i posečen nožem po obrazu.

Dr Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu, kaže da je beba primljena 20. februara oko 23.30 i hitno operisana, a da je njeno stanje sada stabilno i da nije u životnoj opasnosti. On je potvrdio da je reč o dečaku starom 40 dana koji je primljen sa povredama trbuha, vrata i lica.

- Dete je imalo jednu ubodnu ranu na trbuhu, na vratu i posekotinu na licu. Urađena je dijagnostika i rane su hirurški zbrinute. Beba je stabilno, trenutno nije životno ugrožena - rekao je dr Živanović. Dečakova majka Ana Krstičić juče je primljena u Dečju kliniku da bi bila sa sinom.

2024 © - Vesti online