Utorak 21.02.2017.
19:44
Vestionline

Komandant NATO- a: Stabilnost zapadnog Balkana od ključne važnosti za alijansu

Reuters
Sve se više muvaju po Balkanu

Vrhovni saveznički komandant u Evropi (SACEUR) general Skaparoti, posetio je komandu Kfora u Prištini gde se susreo sa komandantom  general-majorom Đovanijem Fungom koji ga je izvestio o najnovijim događanjima koji se tiču trenutne bezbednosne i društveno-političke situacije na Kosovu.

- „Kfor je naša najduža operacija i ima vitalnu ulogu u održavanju stabilne bezbednosne situacije time što obezbedjuje vreme i prostor koji su potrebni za postizanje diplomatskog napretka,“ rekao je general Skaparoti - saopšteno je iz Kfora.

- “Dok Kosovo korača napred u zagrljaj sopstvenoj budućnosti, NATO ostaje posvećen svom zadatku. Ovo je proces koji se zasniva na uslovima na terenu. Održaćemo fleksibilno i odgovraćajuće prisustvo i to ćemo menjati samo onda kada bezbednosna situacija to dozvoli - poručio je on.

General Skaparoti se sastao i sa ambasadorima zemalja Kvinte, predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu – specijalnim predstavnikom UNMIK-a, specijalnim predstavnikom EU, i predstavnicima Euleksa i OEBS-a.

2024 © - Vesti online