Nedelja 27.06.2010.
05:00
B92

Prvi privatni muzej u Beogradu

U blizini najvažnijih ustanova kulture i obrazovanja, u značajnom arhitektonskom spomeniku u kome je donedavno bila banka, a pre toga osiguravajući zavod, Beograd je sada dobio Muzej "Zepter“.

Kolekcija je tako konačno našla svoje mesto pod suncem. Sa svoja 132 umetnika i više od 350 dela, na tri nivoa i više od 1.200 m2, zdanje je opremljeno savremenom tehnikom za obavljanje muzeološke delatnosti, izjavila je prof. dr Ivana Simeonović-Ćelić, koja je na čelu ove institucije.

U Muzeju će se pored stalne postavke, smenjivati izložbe i gostovati druge muzejske i galerijske institucije iz zemlje i sveta. Muzejska vrata biće otvorena za široku lepezu kulturnih događanja - za kamerne koncerte i video-projekcije, tribine i promocije, predavanja i diskusije.

Izlagačka delatnost muzeja posvećena je osvedočenim vrednostima naše umetničke scene. Posetioci će videti dela Petra Lubarde, Marka Čelebonovića, Nedeljka Gvozdenovića, Ivana Tabakovića, Stojana Aralice, Zore Petrović, Sretena Stojanovića, Mila Milunovića, Ilije Bosilja, Milana Konjovića, Miće Popovića, Stojana Ćelića, savremenih umetnika kao što su Dado Đurić, Milica Stevanović, Miodrag Protić, Vojo Stanić, Marija Dragojlović, Mrđan Bajić, Bora Iljovski do Uroša Đurića, Bobe Supar i Maje Kranjak.

2024 © - Vesti online