Utorak 21.02.2017.
18:01
B. B. - Vesti

Nagrada za "Izgubljenu zemlju"

Reuters
Filmski projekat iz Srbije nagrađen u Berlinu
Film govori o Stefanu, poreklom iz komunističke porodice i njegovom pogledu na svet koji se menja kroz tri perioda života: komunističkom raju u detinjstvu, odrastanju praćenom nasiljem i haosom u veremenu promena, pa sve do smrti njegovog dede u odraslim godinama.
 
Arte, ovom nagradom u iznosu od 6.000 evra, nagrađuje umetnički najbolje realizovan projekat prikazan u okviru festivalskog segmenta "Berlinale koprodukcije". Ovaj deo festivala činilo je 36 izabranih filmskih projekata koji su predstavljeni potencijalnim finansijerima i koprodukcionim partnerima. Ove godine bilo je prijavljeno 600 učesnika i organizovano preko 2.000 susreta umetnika i finansijera.

Umetnici i finansijeri

Koliko je ovaj način povezivanja umetnika i finansijera uspešan, najbolje govori podatak da je u proteklih šest godina realizovano preko 240 filmova koji su dogovoreni na Berlinalu, od toga je sedam bilo u programu ovogodišnjeg festivala! Glavni partneri i finansijeri ovog dela Berlinala su MDM - nemački fond za podsticanje filmske proizvodnje i Creative Europe Media, program EU. Susreti su, kao i svih prethodnih godina, održavani u gradskoj većnici Berlina.

2024 © - Vesti online