Nedelja 27.06.2010.
01:53
Tanjug

Blic: Muslimani, nemojte nas bojkotovati

"Muftija je zloupotrebio jednu fotomontažu u 'Blicu' da politički trguje s vlastima u Srbiji, a na račun naših novina. Optuživati 'Blic' za širenje islamofobije je u najmanju ruku neukusno, a pozivanje na bojkot je neprimereno bilo kom verskom vođi. Ovime se naša prepiska s gospodinom Zukorlićem završava", navelo je uredništvo "Blica".


Sveopšti Sabor Islamske zajednice u Srbiji, kojom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić, nije danas odstupio od stavova mešihata i zahteva da protiv lista "Blic" bude podneta krivičcna prija zbog fotomanteže sa likom muftije uz, kako se navodi, simboličnu nadoknadu od 100 miliona evra.


Na sednici koja je održana "iza zatvorenih vrata" muslimani koji žive u Srbiji pozvani su na bojkot kupovine i distribucije tog lista, a od međunarodnih islamskiih organizacija i institucija zatražena je podrška.


"Blic" je prošlog vikenda objavio fotomontažu sa Zukorlićevim likom na kojoj je on prikazan kako se rukuje s papom Benedektom XVI obučen u pravoslavnu odeždu sa krstom na glavi.

Bradić: Sloboda štampe, uz poštovanje zakona

 

Ministar kulture Nebojša Bradić ukazao je večeras, povodom odluke Sveopšteg sabora Islamske zajednice u Srbiji da se protiv lista "Blic" pokrene krivična prijava, na principijelan stav tog ministarstva da se ono zalaže za slobodu štampe.


Za sve koji prekrše zakon postoje organi koji će o tome doneti odluku, rekao je Bradić Tanjugu.

2024 © - Vesti online