Ponedeljak 20.02.2017.
18:01
D. N. - Vesti

Praznik pesme i poezije

V. Sekulić
Noć za pamćenje: Legende

To su potvrdili i u "groznici subotnje večeri", gde se do poslednjeg trenutka tražila karta više, ali njih nije bilo.

Sa uobičajenih desetak minuta zakašnjenja krenuli su prvi zvuci gudačkog kvarteta Pandora i prateći vokali Kolegijum muzikuma pod dirigentskom palicom Dragane Jovanović, da bi gitarista Lazar Marin uz Zorana Dašića Dašu, frontmena benda, pozdravio 4.500 posetilaca.

- Dragi naši, 30 godina postojimo kao grupa, prilično za ljudski vek, a za večnost premalo. Srećom, za ljubav godine ne znače ništa - rekao je Daša.

I počelo je sa "Ne veruj"... Red starih, pa novih hitova i tako do duboko u noć. Ipak, pevač Ivan Milinković je doživeo više od ovacija za izvođenje "Kosovskih božura", u narodu poznatiju kao "Ej, dragi, dragi" posvećenu Srbima na Kosovu, da bi svi skočili na noge uz "Sjaj u plamenu", stihovi koji srce paraju na pola. "Strah me je da dišem dok gledam..." kaže jedna njihova pesma, ali straha ne bi trebalo da bude - trajaće Legende još dugo i proslaviće još mnogo jubileja!

Ulični svirači

Zanimljiva uvertira pre samog koncerta. Ulični svirači su u prolazu ispod Gazele od novobeogradskog bloka 23 do Centra Sava na harmonikama svirali najveće hitove Legendi i dobro zaradili, ali i malo smanjili tugu onima koji nisu kupili ulaznicu.

2024 © - Vesti online