Subota 18.02.2017.
12:09
Vestionline

Dodik: Očekujem jedinstveno delovanje političara RS

Tanjug
Milorad Dodik je poručio da RS nema nikakve probleme sa Srbijom

- Ostalo je da nastavimo taj razgovor i da se u ponedeljak čujemo u još jednom krugu i da vidimo da nešto pre (posebne sednice) Narodne skupštine Srpske modeliramo politički okvir za delovanje svih iz Srpske - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, taj okvir je upravo okupljanje oko Srpske, građenje politika u BiH na bazi interesa Srpske bez ikakvih ustupaka i davanja koncesija bilo kome.

Dodik je pozvao sve iz Srpske, i vlast i opoziciju, da se okupe oko odbrane interesa Republike, koja ovakvu poruku bošnjačkih lidera mora da shvati kao poruku prema celokupnom srpskom narodu.

- Ovo je antisrpsko održavanje lažne predstave o genocidnosti Srba i moramo da to "skinemo", ne zbog nas samih danas i ove generacije, nego zbog budućih generacija našeg naroda koji će živeti ovde, pa i u celom svetu…Srbija nema problem sa Republikom Srpskom, koja je 49 odsto teritorije BiH, nema problem ni sa kantonima gde živi hrvatski narod. Srbija ima problem isključivo sa kantonima koje predstavlja Izetbegović, a ta BiH koju on predstavlja - ne postoji -  poručio je predsednik Srpske.

2024 © - Vesti online