Petak 17.02.2017.
18:01
E. V.

Ubici komšije 15 godina robije

pixabay.com
 
Kako je utvrđeno tokom suđenja, Stanišić je sačekao Predića koji se vraćao iz seoske prodavnice i u njega ispalio šest metaka iz pištolja. Nakon zločina, sakrio se na tavanu svoje kuće, gde ga je policija ubrzo i otkrila.
 

Uhvaćen u krađi

Postoji još jedna verzija događaja koji su prethodili ubistvu. Navodno je Predić, koji je radio kao čuvar u privatnoj firmi Barbaroš, nekoliko meseci pre ubistva Stanišića sprečio u krađi. Tada je Predić komšiju zatekao kako po mraku pokušava da iz kruga preduzeća iznese metal sa otpada. Pozvana je i policija koja je doseljenika iz Peći i privela.

Na saslušanju je Stanišić priznao da je ubio Predića, dodaju mediji. On je, naime, tvrdio kako je komšija napastvovao njegovu suprugu i da ju je nakon toga ucenjivao da mora da nastavi da spava sa njim.

- Nekoliko puta sam Prediću kazao da ostavi moju porodicu na miru, ali je on uvek negirao da ima nešto sa mojom suprugom. Činilo mi se kao da mi se podsmeva svaki put kada sam pričao sa njim. Zato sam i rešio da ga ubijem - ispričao je Stanišić, koji se u Vidrovac doselio nekoliko godina ranije iz okoline Peći.

Kobnog jutra, Predić je, po ustaljenom običaju, krenuo do seoske prodavnice. Tu se zadržao u razgovoru sa prijateljima, popio rakiju i krenuo ka svom domu. Put ga je vodio kroz Hajduk Veljkovu ulicu, neposredno pored kuće u kojoj živi Stanišić.

- Video sam Milana kako prolazi. Utrčao sam u kuću i iz sobe uzeo oružje koje sam doneo sa ratišta. Sačekao sam da Predić dođe dovoljno blizu. Onda sam mu prišao i pogledao ga u oči. Prvi put sam kod njega, umesto podsmeha, primetio strah. Nisam mu ništa kazao. Sve što sam imao da mu kažem, već sam mu bio rekao. Samo sam, bez reči, u njega ispalio šest hitaca - izjavio je hladnokrvno na suđenju.

Tužilaštvo je, inače, tražilo da se Stanišić osudi na 30 godina robije. Oni su navodno nezadovoljni presudom i najavili su žalbu.
 
 
 
 
 
2024 © - Vesti online