Petak 17.02.2017.
13:25
slobodnaevropa.org, Vestionline

U SNS vole Nikolića, ali glasaće za Vučića?

Tanjug
Tomislav Nikolić: Osnovao SNS, a oni mu okrenuli leđa

Nikolić povećava svoj ulog?

- Mnoge opcije su u igri - i da se Nikolić zaista kandiduje iz osvete Vučiću, ali i da se ne kandiduje nego da poveća svoj ulog ne bi li izdejstvovao neke sinekure za sebe - kaže za RSE sociolog Jovo Bakić. Ako se bude kandidovao, prognozira on, šanse su mu gotovo nikakve.

- Ako je rešio da otkine koji procenat glasova Aleksandru Vučiću, Tomislav Nikolić će to dobro da plati. Platiće to medijskim blaćenjem. Vučić kontroliše televizije sa nacionalnom pokrivenošću i tu će biti iz dana u dan govoreno o kućama koje je Tomislav Nikolić bespravno podigao, o humanitarnoj fondaciji njegove supruge Dragice. Dakle, on ima putera na glavi i to će biti medijski iskorišćeno - prognozira Bakić.

On dodaje da Nikolić može da privuče i deo socijalista da glasaju za njega. Jednom delu njih Nikolić je bliži od Vučića, a pored toga, nikako im ne odgovara što nemaju svog kandidata za predsednika, pa se lako može desiti da ne poslušaju savet svog šefa Dačića da podrže Vučića.

Svi su u SNS zbog koristi

- Tomislava Nikolića ljudi u SNS-u vole, ali on ništa ne može da im donese, a svi su u politiku ušli radi ćara, a ne radi ideja. U tom smislu, oni će glasati za onog čoveka koga se plaše, ali od koga interesno zavise. Dakle, za Vučića - kaže Bakić i dodaje da Nikolić Vučiću može uzeti 3-4, najviše do pet odsto glasova, što je relativno mali procenat.

Na sednici Glavnog odbora Srpska napredna stranka bi u petak trebalo da donese odluku o jednoglasnom predlogu Predsedništva stranke da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika Srbije.

2024 © - Vesti online