Četvrtak 16.02.2017.
15:36
informer/blic

Vučić na slavi kod Palme: Karić ga hvalio, a evo kako je on reagovao!

Tanjug
Usta moja hvalite me: Bogoljub Karić o Vučiću

Obeležavanju slave JS u Batočini, pored rukovodstva i članova ove stranke na čelu s Draganom Markovićem Palmom, kao i članova stranke, prisustvovali su i šef diplomatije i predsednik SPS-a Ivica Dačić, predsednik Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić, ministri i narodni poslanici.

Vučić je dočekan uz gromoglasan aplauz, a govor u njegovu čast je, između ostalih, održao Bogoljub Karić, dok iz sale je ispraćen uz "Marš na Drinu"

- Ako Glavni odbor SNS u petak donese odluku o mojoj kandidaturi na predsedničkim izborima, ja neću biti kandidat SNS, već svih vas i moj posao je da jednako brinem o svakom članu Jedinstvene Srbije, SPS, Pokreta snaga Srbije i svih onih koji tu kandidaturu budu podržali - rekao je Vučić, obraćajući se prisutnima u Batočini, na proslavi kojoj je prisustvovalo oko 750 funkcionera i članova stranke iz cele Srbije.

Staviće Srbiju gde joj je mesto

Ivica Dačić kazao je da rekao da SPS ne podržava "Vučića zbog Vučića, nego zbog Srbije, zbog budućnosti Srbije i zato što je to najbolje za Srbiju".

- Vratili smo veru ljudima da Srbija može da igra jednu ranopravnu i značajnu ulogu na političkoj sceni. Srbija je decenijama unazad bila ponižavana, uništavana i pljačkana. Narod Srbije je zaslužio ima vlast i predsednika Republike koji dobro zna da u narednih 10 ili 20 godina Srbija treba da se nađe tamo gde joj je mesto. Ne samo kao članica EU, nego kao zemlja koja će nadoknaditi zaostatak koji smo imali u poslednjih nekoliko decenija - rekao je Dačić.

Vučić nije običan igrač

Dragan Marković Palma očekuje da će Vučić pobediti u prvom krugu. On je kazao da je 13 godina prošlo do kako je nastala Jedinstvena Srbija, koja je "parlamentarna i državotvorna stranka" i koja "donosi državotvorne odluke".

- Jedna od njih je i da naš kandidat na predsedničkim izborima bude Aleksandar Vučić. Zašto? Zato što niko nema pravo da zaustavi kontinuitet Srbiji. Zato što Vučić, fudbalskim rečnikom rečeno, nije običan igrač. On igra i napred i pozadi. U odbrani čuva svoj gol, a napred daje golove.

Oni drugi koji se kandiduju u odbrani daju autogolove, a u napadu ne mogu da daju gol. Nama treba čovek koji zna šta treba građanima Srbije i siguran sam da pobeđujemo u prvom krugu. Aleksandar Vučić je kandidat Jedinstvene Srbije - kazao je Marković.

2024 © - Vesti online