Sreda 15.02.2017.
19:43
Vestionline, jutarnji.hr

Region se smeje ovom hrvatskom novinaru: Šarić je bolji od Jokića

Reuters
Briljira u NBA: Nikola Jokić, centar Denvera

Zašto je za mene Šarić bolji od Jokića: Ne zato što je on naš, ali on je pun paket. Zarazno srce i čovek zbog kog se nije teško buditi usred noći, piše novinar portala "jutarnji.hr".

Novinar Tvrtko Puljić kao da je zaljubljen u krilnog centra Filadelfije.

- Dario Šarić je više od svega čovek kome je jednom dosta. Jednom previše. Sećam se kako ga je u prvoj godini u Ciboni ismejao na terenu iskusni Branko Jorović iz Igokee. I sećam se kako je to izgledalo kad su se ponovo našili jedan protiv drugoga. Sećam se i kako ga je bilo teško gledati u Efesu, dok je radio blokove i tražio svoje poene na obruču. Bez statusa, sa isečenim krilima kreacije. U sastavu u kojemu je, valjda, trebalo biti jedan od ostalih. Aparatčik. I u kojemu je njegov govor tela vrištao posle četvrtfinala Igara u Riju. Vrištao i tražio promenu - piše između ostalog u tekstu, a onda novinar vrši poređenje Srbina i Hrvata:

- U tom Riju, u tom četvrtfinalu, Dario Šarić je igrao protiv Nikole Jokića. Između ostalih. I nije to dobro izgledalo. Jokić je godinu dana mlađi, ali iako im je menadžer isti, za Jokića je imao drukačije planove. Bez Evrope, odmah NBA. I pošto je počeo sezonu u Denveru, svoju drugu u NBA, na poziciji krilnog centra i tu beležio slabije nastupe nego što je imao u ruki sezoni, Jokić je promovisan u startnu “peticu” i sada se ruga iz večeri u veče svakom centru koji ga čuva jer je brži i kreativniji od njega. Jokić je u "Medisonu" ubacio 40. I dalje ga brane “petice” ili sporije “četvorke”, a ja bih platio da opet pogledam okršaj sa Šarićem. Može na “pet”, može na “četiri”. Može uvek. Može uvek, posebno posle Rija.

Novinar ima zanimljiv kraj:

- Možete da misliti da sam lud, ali meni je Dario Šarić bolji od Nikole Jokića. Iako nije stavio 40 u "Medisonu. I ne zato što je on naš. On je pun paket. Uvek je bio. Zarazno srce. I čovek zbog koga se nije teško buditi usred noći jer on ima odgovornost. I za svaki naš sat sna manje - zaključio je hrvatski novinar u kolumni.

Šta reći, neka odgleda ovaj novinar iz "lijepe njihove" poslednje partije Nikola Jokića. 

2024 © - Vesti online