Sreda 15.02.2017.
14:17
Vestionline

Nagetsi prave tim oko Jokića: Denveru odlazi najbolji strelac?

Reuters
Nagetsi se odriču najboljeg strelca?

Prema rečima njegovog oca, koji mu je ujedno i agent, za njegovog sina interesovanje pokazuje Hjuston.

- Danilo je uvek govorio da voli Denver i da bi želeo da produži ugovor sa klubom, ali u NBA igrač koji je pod ugovorom ne može da odlučuje. Franšiza drži u rukama njegovu sudbinu. Bilo bi fascinantno da vidimo Danila u Klipersima, Seltiksima ili reptorsima, timovima kojima je potreban igrač poput njega. Nikada nisam zvao trenera Hjustona Majka Dantonija, ali pretpostavljam da interesovanje postoji jer on želi ponovo da trenira Danila - objasnio je Vitorio Galinari.

Prva zvezda Denvera postaće ograničeno slobodan agent po završetku sezone pošto je 2015. godine potpisao nastavak saradnje sa Nagetsima, a u trećoj godini je slobodan u izboru novog kluba.

Za sada nije poznato ko bi u slučaju razmene iz Hjustona stigao u Denver, ali bi sigurno bio oslobođen veliki prostori u “seleri kepu” pošto je Galinarijeva plata ove sezone 15 miliona dolara, a sledeće bi trebnalo da bude 16,1.

To ujedno znači da Nagetsi stvaraju prostor za veliki ugovor koji bi u anrednim godinama mogao da potpiše Nikola Jokić, koji trenutno igra za godišnju platu od 1,4 miliona dolara. Podsećamo da bi u ovj klub mogao da stigne i Miloš Teodosić, a Denver bi morao da parira moskovskom CSKA koji planira da mu ponudi najveći ugovor u istoriji evropske košarke.

2024 © - Vesti online