Utorak 14.02.2017.
18:28
Vestionline, czbgtv.com

Hrvat priznao: Da nije bilo rata svi bismo igrali u Zvezdi

youtube.com/DRAGAN STANIĆ STANKE
Kakav bi to tim bio da su ga još pojačali Bokšić, Jarni, Bilić...

Sve je moglo da bude drugačije da početkom devedesetih na prostoru bivše Jugoslavije nije počeo rat. Šampionski tim Crvene zvezde trebalo je dodatno da pojačaju Davor Šuker, Robert Jarni i Alen Bokšić.

- Znam da su Šuker i Bokšić bili sigurno blizu Zvezde. Na utakmici Jugoslavija Hrvatska, kada je na Zvezdinom stadionu nestalo struje, Slaven Bilić i ostali rezervisti su bili kod mene u kancelariji. Onda je Bilić pogledao sliku sa našim peharima i rekao – da nije rata, svi bi mi bili u Crvenoj zvezdi - kazao je za portal czbgtv.com bivši generalni sekretar kluba iz Ljutice Bogdana Vladimir Cvetković.

Jedno od pitanja u opširnom intervjuu bilo je i da li je istina da su Savićević, Pančev i Belodedić bili na pragu Partizana i ko ih je doveo u Zvezdu?

- Da, to je tačno. Oni su već praktično bili već potpisali za Partizan, ali su zahvaljujući Miši Slijepčeviću i Begoviću prešli u Zvezdu.

Da nije bilo rata Cvetković je uveren da bi Zvezda uspela da zadrži najbolje igrače i po njegovom mišljenju mogla je ponovo da se popne na vrh Evrope.

- Rat je uništio i zemlju i Crvenu zvezdu. Mi smo imali, uslovno rečeno, dve kategorije igrača. Napravili smo plan i odredili velike sume za ekstra asove, za Belodedića, Savićevića, Pančeva, Jugovića, Mihajlovića. Za ove druge malo manje, ali tako da svi budu zadovoljni i da ostanu u Crvenoj zvezdi. Da se to desilo, u naredne tri godine bili bi još bar dva puta prvaci. Imali smo fenomenalan tim, neviđenu atmosferu, sjajnu publiku. Međutim, sankcije, rat, kao i činjenica da smo morali da igramo utakmice u Bugarskoj i Mađarskoj, su poremetili naše planove. Mi smo, recimo, igrali utakmice sa Kolo-Kolom u Japanu, a kroz tri dana su tražili da igramo utakmicu u Mađarskoj. To nije bilo korektno. I tu smo uspeli da prođemo, ali nažalost izgubili smo od Sampdorije u Sofiji i nismo otišli ponovo u finale.

2024 © - Vesti online