Utorak 14.02.2017.
14:19
Vestionline

"Ili je Tramp sateran u ćošak, ili..."

Reuters
Donald Tramp i Majkl Flin

Majkl Flin je podneo ostavku posle priznanja da je dao nepotpune informacije Trampovoj administraciji o razgovorima sa ruskim ambasadorom u SAD o američkim sankcijama prema Rusiji pre inauguracije Donalda Trampa, nakon što su se informacije o tome pojavile u medijima. 

"Ili Tramp nije pronašao potrebnu nezavisnost i sateran je u ćošak...ili se rusofobija proširila po novoj administraciji od vrha do dna", naveo je Kosačev. 

Kosačevljev kolega iz donjeg doma Aleksej Puškov je, nakon objave vesti o ostavci Flina, na svom nalogu na Tviteru napisao da meta zapravo nije Flin, već odnosi s Rusijom.

Predsedavajući Saveta za inostranu i odbrambenu politiku rekao je novinskoj agenciji RIA da još nije jasno da li će Flinov odlazak uticati na bilateralne odnose. 

- Još uvek nema na šta da se utiče, jer odnosi kao takvi ne postoje. Odnose naših zemalja oblikovala je prethodna administracija i bili su grozni, a Tramp je to hteo da promeni. Ali sa kim će to da promeni, sa Flinom ili bez njega, sa Tilersonom, to sada nije jasno - rekao je Puškov. 

Kremlj je ranije negirao da je Majkl Flin sa ruskim ambasadorom razgovarao o ukidanju sankcija. Tramp je imenovao penzionisanog generala Džozefa Keloga za vršioca dužnosti savetnika za nacionalnu bezbednost.

2024 © - Vesti online