Utorak 14.02.2017.
13:22
Informer

Putinov saradnik: Crnogorska vlast rizikuje krvave sukobe guranjem zemlje u NATO

Tanjug
Ukidanje imuniteta na Dan državnosti Srbije čista provokacija: Sergej Železnjak

Železnjak kaže da nije nimalo slučajno što je pitanje oduzimanja imuniteta poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću pokrenuto baš uoči Dana državnosti Srbije i da je to čista provokacija.

- Crnogorski režim je na opasnom putu da radikalizuje situaciju u svojoj zemlji. Takva rušiteljska agonija može da dovede do najtragičnijih mogućih događaja, zato je neophodno ujedinjenje svih zdravih političkih i društvenih snaga da bi se sprečila katastrofa u Crnoj Gori - rekao je zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak.

- Posebno ciničnim izgleda činjenica da je za sredu, 15. februara, kada je Dan državnosti u Srbiji, zakazana vanredna sednica parlamenta Crne Gore, na kojoj će biti doneto rešenje da se ukine imunitet i faktički da se uhapsi lider Nove Srpske Demokratije Andrija Mandić - rekao je Železnjak.

On je skrenuo pažnju na to da crnogorski režim širenjem represije i gušenjem demokratije ima za cilj da isprovocira nasilje, da primeni iste metode koje je već koristio 2015. godine da uz pomoć policije suzbije sva različita mišljenja i da ustroji diktaturu kriminalnih krugova u Crnoj Gori.

- Nemojmo da dozvolimo da se izazove nasilje, da bude žrtava i da dalje eskaliraju konflikti za račun političkih avanturista, korupcionaša i kriminalnih klanova. Za narod Rusije, Crnogorci su bratski narod kroz vekove. Danas smo dužni da iskažemo međunarodnu solidarnost i tesnu povezanost s našim partnerima i istomišljenicima u Crnoj Gori, Srbiji, BiH, u regionu i u drugim zemljama, da bi se zaustavilo bezakonje i nasilje koje se u Crnoj Gori kreira prema sopstvenom narodu - poručio je Železnjak.

2024 © - Vesti online