Utorak 14.02.2017.
09:28
theintercept

VIDEO: Tramp u govorima citira Miloševića!

Reuters
Niko ne sme da vas bije?

Mas, koji je svojevremeno intervjuisao nekadašnjeg srpskog i jugoslovenskog predsednika našao je neverovatne sličnosti u izjavama Miloševića i novog američkog predsednika. Te izjave su označile početak političkog uspona Miloševića, dok je Tramp slične poruke uputio u svom inauguracionom govoru, takođe na početku svoje vladavine.

U svom inauguracinom govoru, Donald Tramp je, piše Mas, podsetio na retoriku koja je poznata svima koji su boravili na Balkanu 1990-tih godina.

- Svim Amerikancima u svim gradovima, želim poručiti - nikada vas više niko neće ignorisati - rekao je Tramp gromoglasno, dok je stajao ispred Kongresa. Ovu svoju izjavu Tramp je ponovio i proširio nekoliko dana kasnije prilikom posete Ministarstvu za unutrašnju bezbednost, gde je rekao:

- Za sve one koje povređuju tamo, ponavljam vam ove reči, mi vas čujemo, vidimo, i nikada, vas više nećemo ignorisati - rekao je Tramp.

Poruka Tramp je smatra ovaj američki novinar usmerena pre svega prema belcima. Mas napominje da Tramp nije Milošević i da SAD nisu Jugoslavija, ali da ovakve i slične izjave mogu biti opasne i zapaljive.

- Niko ne sme da vas bije!

2024 © - Vesti online