Utorak 14.02.2017.
01:10
Vestionline

Ameri u problemu: Svi beže, samo Rusi dolaze

pixabay.com
Sve više turista odustaje od dolaska u SAD

Kako prenosi Indipendent, digitalna agencija za putovanja Hopper sprovela je istraživanje koje je pokazalo kako je došlo do pada interesa za posetu SAD-u od 17 odsto i to u periodu od tri nedelje pre Trampove inauguracije, pa sve do dve nedelje posle njegove inauguracije, prenosi index.hr. 

Zemlja koja je izuzetak i koja će popraviti prosek poseta Sjedinjenim Državama je Rusija, iz koje se broj letova u SAD povećao za 88 posto. 

Iako će, očigledno, Rusi putovati u SAD, svejedno bi moglo da dođe do značajno manjeg broja putovanja u SAD. Tome verojatno doprinosi i Trampov ukaz kojim se zabranjuje ulazak u SAD osobama  iz sedam pretežno muslimanskih zemalja.

Podaci do kojih su iz Hoppera došli baziraju se na nedeljnom proseku pretraga letova na svetskom nivou. Veruje se kako će pad interesa za putovanja u SAD dovesti do manje zarade za muzeje, hotele i restorane.

Zasad je najveći gubitnik aerodrom u San Francisku, kome je promet ove godine smanjen za 33 odsto, a uz San Francisko pad prometa su osetili i Baltimor s 32%, Las Vegas s 23%, Los Anđeles s 22% i Dalas s 21 odsto manjim prometom putnika. Letovi na aerodromu JFK  u Njujorku smanjili su se za 12 posto. 

2024 © - Vesti online