Ponedeljak 13.02.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva

Ruka prijatelja uvek u pravi čas

Privatna arhiva
Hvala za sve: Aleksandar Čolić sa majkom Ljiljanom

On je nedavno na kućni prag svog prijatelja Aleksandra (43), obolelog od ubrzanog starenja mozga, poslao kutiju leka coenzym q 10 od 100 tableta. Medikamenta bez koga ne može ni jedan dan.

Istina, iako je Dragan boravio u otadžbini, zbog brojnih obaveza nije stigao da obiđe Čoliće, ali to nije umanjilo njihovu radost i zahvalnost.

- Na naša vrata kucaju uvek samo dobri ljudi, oni na koje se u svojoj nevolji možemo da oslonimo. Dragan je to dokazao nebrojeno puta. Aci je uvek pomogao u dobar čas, pa tako i ovog puta. Ostaćemo njegovi večiti dužnici. Činjenica je da je moj sin svakog dana sve lošije. Noge i ruke su mu skoro potpuno otkazale, a ja sam sve nemoćnija da mu pomognem. Visok je i težak, a moja snaga ni blizu dovoljna da ga sama podignem ili pomerim. Najviše strepim od toga da i ja ne padnem u postelju, jer bi nas to pokosilo. To je naša realnost i svesna sam da se iz ove kože ne može. Zato sam neizmerno zahvalna svima koji nam pomažu. Aci su život produžili, a meni olakšali teško breme, i to je nešto što nikada nećemo i ne možemo zaboraviti - kaže zahvalna majka Ljiljana.

Njen sin je, podsećanja radi, sve do decembra 1999. živeo sasvim ispunjenim životom, željan da jednog dana osnuje porodicu. Tada je, međutim, osetio smetnje pri hodu, nespretnost u rukama i počeo je otežano da govori. Lekarskim pregledima ustanovljeno je ubrzano starenje mozga. Od tada ovaj mladić, nekada pun života i energije, mora da pije lekove "coenzdžm" i "buspar", kako bi usporili tešku bolest i Aca duže poživeo, makar i u invalidskim kolicima.
 

2024 © - Vesti online