Ponedeljak 13.02.2017.
12:28
Vestionline

Podnesi ostavku, Mali!

Tanjug
Siniša Mali i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

Sraman projekat "Beograd na vodi"

"Zahtevamo da ostavka bude prvi korak ka krivičnom procesuiranju Siniše Malog", navodi se u saopštenju te inicijative.

Inicijativa je ocenila da su informacije koje je objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije o navodnoj umešanosti Malog u kriminalne i koruptivne radnje "nova kost u grlu svakom poštenom građaninu i svima koji Beograd smatraju svojim gradom". 

Ta inicijativa navela je da Siniša Mali nije odgovarao za svoje učešće u brojnim pljačkaškim privatizacijama, za afere oko ofšor računa i stanova u Bugarskoj, kao ni za rušenje u Savamali, niti za sraman projekat "Beograd na vodi".

"Beograd nije Mali"!

Pitanje je dana kada će još neka afera ugledati svetlost dana... mi, građani i građanke Beograda, duboko smo pogođeni, uznemireni i uvređeni činjenicom da jedna osoba iz očigledno kriminalnog miljea i dalje predstavlja naš grad i govori u naše ime. Ali Beograd nije Mali!", navodi se u saopštenju.

Bivša supruga gradonačelnika Beograda Marija Mali izjavila je da joj je Siniša Mali ispričao da je organizovao rušenje "nekih kolibica" u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj Savamali.

Ona je za Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije "KRIK" rekla da joj je Mali rekao da je morao da otkloni smetnje u izgradnji projekta "Beograd na vodi".

U noći između 24. i 25. aprila 2016. grupa ljudi maskiranih "fantomkama" je bagerima porušila objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, a građani su pozivali policiju i prijavljivali da ih nepoznate osobe maltretiraju i da im oduzimaju mobilne telefone. Policija nije izašla ni na jedan poziv.

Porušeni objekti nalaze se na delu parcele planirane za projekat "Beograd na vodi".

2024 © - Vesti online