Ponedeljak 13.02.2017.
07:51
alo.rs, Vestionline

Arkanove ubice ne smeju mirno da spavaju!

youtube.com/radovan džeko
Željko Ržnatović Arkan je ubijen u Hotelu "Interkontinental", a na njegove ubice se još čeka

- Za njima je i dalje na snazi optužnica za Arkanovo ubistvo, raspisana još 2006. godine - kaže izvor iz suda.

Dobrosav Gavrić (39), koji je osuđen na 35 godina zbog ubistva Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare, nalazi se i dalje u kućnom pritvoru u Južnoafričkoj Republici, u kojoj je uhapšen u decembru 2011, a tamošenje vlasti ga još ne izručuju našoj zemlji.

Milan Đuričić Miki (46) iz Loznice, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u beogradskom hotelu „Interkontinental”, 15. januara 2000. godine bio je optužen za krađu automobila pre desetak godina u Nemačkoj, saznaje "Alo!" od izvora iz srpskog pravosuđa.

U dva navrata je bio odbijen za azil, koji je u toj zemlji tražio tvrdeći da mu je nepravedno suđeno za Arkanovo ubistvo, kao i da strahuje da će "postati žrtva osvete".

Protiv njega se u toj zemlji vodio postupak zbog falsifikovanja dokumenata i ilegalnog ulaska u zemlju, kao i posedovanja nekoliko grama kokaina.

U Ministarstvu pravde Srbije nam je rečeno da im iz Južnoafričke Republike nisu odgovorili na njihove urgencije o izručenju Gavrića, dok nam je u našem Ministarstvu spoljnih poslova saopšteno da nisu nadležni za pitanje azila.

U ovom ministarstvu nam je rečeno i da ne mogu da nam odgovore da li je Gavrić u kućnom pritvoru, kao ni da li je odslužio zatvorsku kaznu u JAR.

- Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, shodno Zakonu o zaštiti ličnih podataka, nema ovlašćenja da daje informacije koje sadrže lične podatke građana ukoliko ne postoji saglasnost lica za davanje takvih podataka - objašnjeno nam je u ovoj instituciji.

Prema podacima kojima raspolaže ovo ministarstvo, Dobroslav Gavrić nije do sada tražio konzularnu pomoć i zaštitu Srbije.

2024 © - Vesti online