Nedelja 12.02.2017.
18:47
Vestionline

ABA: Zvezda rutinski savladala Cibonu i osigurala prvo mesto za plej-of

abaliga.com/KK Crvena zvezda
Luka Mitrović se polako vraća u prepoznatljivu formu

Od samog starta meča bilo je jasno da je domaći tim, u čijoj startnoj petorci se našao i Stefan Jović (igrao osam minuta), daleko bolji rival i prednost je konstatno rasla sve do sredine treće deonice kada je dostigla maksimalnih +20 (53:33).

U nastavku meča došlo je do malog opuštanja i otaljavanja posla, ali ni to nije pomoglo gostima da uhvate pravi priključak. Ovim trijumfom Zvezda je i definitivno obezbedila prvo mesto pred plej-of, pa preostala četiri kola može da odigra bez prevelikog opterećenja.

Ono što može da zabrine trenera Radonjića je povreda Milka Bjelice koji je u drugoj četvrtini napustio igru i nije se vraćao na teren.

Ognjen Kuzmić je sa 12 poena i 10 skokova bio najbolji akter meča, a isti košgeterski učinak je imao i kapiten Luka Mitrović, koji je dodao po šets asistencija i uhvaćenih lopti. Dvocifren učinak imao je i Volters sa 11 poena, a po devet su dodali Lazić i Dobrić. Kod gostiju Marineli i Gospić sa po devet poena bili su bolji u napadu od ostatka tima.

Rezultati, 22. kolo, Nedelja: MZT - Krka 89:65, Crvena zvezda - Cibona 69:56, Cedevita - Partizan 79:67, Mega Leks - Igokea 101:84, Petak: Zadar - Mornar 80:62, Budućnost - Karpoš Sokoli 95:61, FMP - Olimpija 89:79.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


 

2024 © - Vesti online