Nedelja 12.02.2017.
18:00
B. Miličić - Vesti - Foto: B. Miličić

Vozilo Hitne pomoći stiglo u rodni kraj

B. Miličić
Otpremili vrednu pošiljku: Bata Ilić sa predstavnicima organizacije ASB iz Ludvigzburga

Do sada su ovaj popularni pevač šlagera i supruga u ovo selo poslali dva vatrogasna vozila opremljena za efikasno gašenje požara, a nedavno je u ovu mesnu zajednicu stiglo i vozilo Hitne pomoći. Za sve što su do sada uradili i što planiraju dalje da učine na humanitarnom planu za stanovnike Velike Krsne, Ilići su imali podršku Nemaca, nemačkih organizacija i uglednih pojedinaca.

Čuva uspomenu na pretke

Batina supruga Olga rodom je iz Velike Krsne i mnogo je vezana za ovaj kraj, u kojem su živele njene baka i majka.

Sada se meštanima tog sela, koje nije zaboravila živeći u Nemačkoj, odužuje na najlepši način i čuva uspomenu na svoje pretke.

U tome ima veliku podršku supruga Bate Ilića, koji uživa veliku popularnost u Nemačkoj i posle više decenija pevanja šlagera.

- Posle dva opremljena vatrogasna vozila, koja su već u Mesnoj zajednici Velika Krsna bila u akciji, rešili smo da nastavimo sa akcijom pomoći. Nedavno smo otpremili i vozilo Hitne pomoći sa neophodnom opremom, a to je urađeno zahvaljujući nemačkoj humanitarnoj organizaciji "Arbeiter Samariten Bund"

(ASB) iz Ludvigzburga. Konkretno, mnogo nam je pomogao šef ove službe Volfgang Herle. Da bih im se odužio održao sam besplatan koncert u Krailshajmu u blizini Ludvigzburga, a nastup je pratilo više od 1.500 posetilaca. Iako je koncert za posetioce bio besplatan, ipak je prikupljeno 2.000 evra, što je početni ulog za pravljenje garaže za dva vatrogasna i jedno vozilo Hitne pomoći u Velikoj Krsni - ispričao je za "Vesti" Bata Ilić.

Prošlog leta stanovnici Velike Krsne uverili su se od kolike su pomoći vatrogasna vozila koja su zbog požara nekoliko puta intervenisala i tako sačuvala vrednu imovinu. Pored toga, i kola Hitne pomoći će im, takođe, biti na raspolaganju, a u toku je akcija prikupljanja novčanih sredstava i materijala za pravljenje objekta-garaže za ova tri vozila. Gradonačelnik Forsterna kod Erdinga, gde je Bata Ilić imao koncert i dobio od njihovog vatrogasnog društva drugo vatrogasno vozilo, obećao je pomoć i u građevinskom materijalu.

- Nadamo se da će ove godine u Velikoj Krsni biti sagrađen objekat za ova tri vozila, koja će biti od koristi svima. Sve dok se to ne ostvari, moja supruga Olga i ja, podržani ljudima dobre volje, bićemo u akciji, jer smo svesni koliko je to važno za jednu seosku sredinu koja do sada nije imala ništa od toga - ističe Bata Ilić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online