Nedelja 12.02.2017.
18:01
B. Đokić - Vesti

Srbija štiti jednog "zaverenika"

Tanjug
Ristić (sasvim levo) u društvu Zavetnica i Sergeja Lavrova

Međutim, gotovo u isto vreme kada je Ristićevo izručenje Crnoj Gori odbijeno, uprkos tome što se u javnosti pominjao kao jedan od glavnih organizatora grupe, Viši sud u Kragujevcu je pre nekoliko dana usvojio zahtev za izručenje Predraga Bogićevića, koji ga takođe traži zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ovih terorističkih napada.

Bogićević, koji je predsednik Ravnogorskog pokreta, do izručenja u Crnu Goru nalazi se u ekstradicionom pritvoru, dok je Ristić na slobodi. Obojica su uhapšena 13. januara po crnogorskoj poternici.

Da li su u pitanju dvostruki aršini, pitanje je koje se logično postavlja posle ovakve odluke srpskog pravosuđa. Ristić je, kako se saznaje, blizak desničarskoj organizaciji Zavetnici. Ova organizacija sa druge strane ima dobre odnose sa trenutnom vlašću u Srbiji, pa se možda i u tome može naći razlog što je Ristić gotovo nedodirljiv.

U društvu s Lavrovim

Poznata je slika pripadnica ove organizacije, zajedno sa Ristićem koji je godinama bio na robiji zbog ubistva, sa Sergejem Lavrovim, ministrom spoljnih poslova Rusije, tokom njegove posete Beogradu. Posle toga se odmah postavilo pitanje kako je osuđeni ubica mogao da dođe tako blizu ruskom ministru, ali odgovor nikada nije dobijen.

2024 © - Vesti online