Petak 25.06.2010.
19:55
Vestionline

Ivković: Moralna obaveza me veže za reprezentaciju

"Na poziv vlasnika Olimpijakosa, braće Angelopulos, u četvrtak sam imao sastanak u Atini, tokom koga su oni izrazili želju da preuzmem mesto prvog trenera njihovog kluba. U višečasovnom razgovoru napravili smo analizu trenute situacije u Olimpijakosu, u svetlu stanja u grčkoj i evropskoj košarci. Na tom sastanku nije postignut nikakav dogovor, iz prostog razloga što imam važeći ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije", rekao je za zvanični sajt Ivković.

Selektor je istakao da će narednih dana obaviti razgovor sa predsenikom KSS Draganom Kapičićem i članovima Upravnog odbora naše košarkaške organizacije.

"Ne želim da iskoristim neispunjenje delova ugovora sa Kš i klauzule koje mi daju mogućnost da ovaj ugovor po tom osnovu raskinem. Imajući u vidu stanje u Savezu, koje je takvo da trenutno ne postoje realni uslovi da obaveze iz ugovora budu ispunjene. Razgovaraću sa čelnim ljudima Saveza i posle tih razgovora situacija će biti jasnija", kaže Ivković.

Selektor Srbije je potvrdio da će sigurno voditi reprezentaciju na Svetskom prvenstvu koje se od 28. avgusta do 12 septembra održava u Turskoj.

"Moja najveća obaveza je obaveza prema igračima koje sam, od kad sam preuzeo ovu funkciju, trenirao i selektirao, tako da se vođenje reprezentacije Srbije na Svetskom šampionatu u Turskoj ne dovodi u pitanje. To je za mene i moralna obaveza", zaključio je Ivković.

Reprezentacija Srbije u ponedeljak 28. juna okuplja se u dvorani "Sport eko" u Beogradu, gde će početi pripreme za SP u Turskoj. Očekuje se da prvom treningu prisustvuje devet igrača - Bojan Popović, Dragan Milosavljević, Ivan Paunić, Mladen Jeremić, Duško Savanović, Zoran Erceg, Ivan Radenović, Luka Bogdanović i Miroslav Raduljica.

"U ovoj fazi biće realizovani individualni treninzi, pre svega za mlađe igrače, one koji su po prvi put na spisku, kao i one koji su ranije završili klupske sezone", zaključio je Ivković. 

2024 © - Vesti online