Petak 25.06.2010.
20:54
Vestionline

Život je radost uprkos starenju

Na ovim fotografijama se kombinuju teme individualnog i porodičnog identiteta, radosti življenja i fizičke realnosti starenja, koja nam je, u isto vreme, i bliska i strana.

On je mađioničar koji transformiše svakodnevni, poznati, ozbiljni materijal, u nešto novo, maštovito, ambivalentno, istovremeno i smešno i tužno, a to sasvim lagano prodire u dubine psihe.

Emocionalno, fotografije se kreću u rasponu od laganih i zabavnih, do egzistencijalnih i preispitujućih. Autor ovih fotografija ne nudi gledaocima utehu dok prate proces starenja njegovih roditelja.

Uvek prisutni elementi humora i humanosti prožimaju njegove fotografije. Autor nam nudi višeslojne portrete koji su smeša, na kojima, sasvim nenamerno, možemo otkriti sebe i ono što nas, najverovatnije očekuje.

Kolin Grej je fotograf rođen u Halu, u Engleskoj, 1956. Studirao je fotografiju na Kraljevskom koledžu umetnosti u Londonu i tu je, 1984. završio magistarske studije. Posle deset godina rada u Londonu, gde se bavio komercijalnom i umetničkom fotografijom, Kolin Grej je prešao u Glazgov, gde i sad živi i radi.

Tokom proteklih trideset godina radio je za reklamne i dizajnerske agencije širom sveta, kao i za muzičku industriju: omote ploča i CD-ova. Od nagrada za taj rad dobio je "Art Directors" zlatnu nagradu, dva D&AD srebra i u D&AD godišnjaku je dobio devet prikaza.

2024 © - Vesti online