Subota 26.06.2010.
12:31
portal Žena

Negovana stopala u tri koraka

Prvi korak ka sređivanju stopala je odstranjivanje starog laka - predugo držanje laka može da ošteti nokte. Zatim potopite stopala u toplu vodu u trajanju od tri minuta. U vodu možete da dodate opuštajuću kupku za stopala.

Palčevima dobro izmasirajte tabane i prste - to opušta i oslobađa od stresa. Kada ste završili sa kupkom, stopala osušite. Nokte secite ravno, da ne bi urastali i oblikujte ih turpijom, potezom u jednom smeru.

Neprijatni mirisi

Jedan od čestih problema sa stopalima su neprijatni mirisi. Vrela stopala i znojenje nogu možete ukloniti raznim sprejevima koji održavaju svežinu i suzbijaju neprijatne mirise.

Tvrda koža

Čak 43 odsto ljudi pati od postojanja tvrde i orožale kože na stopalima, dok 11 odsto ima ozbiljne probleme nastale nošenjem neudobne obuće. zadebljanja možete ukloniti specijalnim kremama i turpijama.

Stajanje

 

Stopalima koja trpe pritisak težine tela tokom celog dana neophodna je posebna potpora kvalitetne obuće koja ovaj pritisak apsorbuje i smanjuje. Trudite se da u vašim cipelama imate posebne uloške koji će smanjti pritisak i olakšati stajanje.

2024 © - Vesti online