Petak 10.02.2017.
20:42
Vestionline

Šta je Medvedev poručio Vučiću?

Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić primio je u petak ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, koji mu je uručio čestitku premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva povodom nacionalnog praznika Srbije.

U čestitki Dmitrija Medvedeva se, između ostalog, kaže:

"Rusko-srpski odnosi, zasnovani na principima prijateljstva, uzajamnog poštovanja i poverenja, dosledno se razvijaju. Uveren sam da dalje jačanje bilateralne trgovinsko-ekonomske, naučno-tehničke, kulturne i humanitarne saradnje, realizacija perspektivnih zajedničkih projekata u industriji, energetici i infrastrukturi potpuno odgovaraju interesima naših zemalja".

Premijer Rusije poželeo građanima Srbije blagostanje i prosperitet.

Premijer Vučić je ambasadora Čepurina upoznao sa tokom dijaloga između Beograda i Prištine, poručivši da je najvažnije očuvati mir i stabilnost, ali i zaštititi srpske nacionalne i državne interese.

Vučić i Čepurin su, tokom susreta, razgovarali i o ekonomskoj, kulturnoj i vojno-tehničkoj saradnji dveju zemalja, konstatujući da bilateralni odnosi Srbije i Rusije dobro napreduju u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

2024 © - Vesti online