Petak 10.02.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti

Sirotinju vuku za nos

printscreen/RTS
Farsa od državne nagradne igre

Potrebno je poslati deset fiskalnih računa, pa ono što država treba, a ne radi, odradiće stanovništvo za sopstvene pare, igrajući se jurenjem mrskih im prodavaca koji potkradaju Srbiju neizdavanjem fiskalnog računa.

Ogroman odziv stvorio je i neverovatnu pometnju u Poštama Srbije koje stanovništvu "besplatno" dele koverte. Tako su mnogi dane provodili u redovima, ali avaj, kad je džabe uzimalo se šakom i kapom. Mnogi ostadoše kratkih rukava, dok napor građana suzbija nelegalno tržište u brojnim prodavnicama.

Ono je procvetalo pred poštama gde tapkaroši prodaju koverte za 50 dinara. Pošto se rijalitiji pretvorio u "uzmi račun i pobedi, ako uspeš da dođeš do koverte" zapretio mu je ćorsokak i država je morala da se uključi u suzbijanje nelegalnog tržišta, ograničivanjem broja koverata po osobi na tri dnevno.

"Hleba i igara" u Srbiji očito nikada ne manjka, ali su, verovatno nenamerno u nagradnoj rašomonijadi zaboravljeni oni najsiromašniji koji žive samo na hlebu. Naime, fiskalni računi koje građani šalju moraju biti viši od 100 dinara, a najeftiniji hleb košta 40, pa treba kupiti bar tri vekne da bi se dobila šansa za nagradu. Ko te pare nema, unapred je diskriminisan u novoj vrsti srpske lutrije.

U trci i opštine

Slanje koverata sa fiskalnim računima i potvrdama za učešće počelo je 1. februara i trajaće do kraja marta. Planirana su četiri izvlačenja u martu, a paralelno sa nagradnom igrom organizovaće se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa.

2024 © - Vesti online