Petak 10.02.2017.
08:27
Vestionline

Znate li koji Srbin se odrekao 12 miliona dolara da bi postao NBA šampion?

pixabay.com
Ilustracija

Međutim, malo je onih koji su to uradili u 27. godini života u punom naponu snage. Na priču o tome podsetio nas je Sead Krdžalić, bivši atletičar i sadašnji kondicioni trener, u svom tekstu na portalu Sportifico. Glavni lik priče je Srbin, ali slovenački reprezentativac, Radoslav Nesterović.

- Igrao je za Minesotu, istekao mu je ugovor i nije želeo da ga produži, već je hteo da ide kod Grega Popovića u San Antonio. Tada je dokazao kakav je “fajter“ i šta njemu sport znači – prešao je u Sparse za 12 miliona dolara manje nego što mu je nudila Minesota. Razlog? Napravio je procenu da sa San Antonijom može da osvoji prsten. Ne verujući u tako nešto, Sparsi su na Sveti Stefan, gde smo tada trenirali, poslali svog čoveka s ugovorom. Da Raša lično potpiše, nisu želeli da to urade faksom.

Priča ima i dodatak koji se dešava u sadašnjosti.

- Hej, čovek ostavlja milione jer želi da kaže - Ja sam u svojoj karijeri bio NBA prvak. To je prava stvar. Prsten je osvojio, a kada smo se videli pre tri-četiri godine, pitao sam ga da li žali zbog te odluke.

- Sad bih dao još 12 miliona samo da mi ga niko ne uzme - odgovorio je.

Nesterović je u NBA ligi proveo 10 godina, a 2005. Je sa San Antonijom osvojio šampionski prsten. Pre toga je četiri sezone nosio dres Minesote, a potom je igrao još za Toronto i Indijanu. Karijeru je završio u atinskom Olimpijakosu, a u Evropi je slavu stekao igrajući za Kinder iz Bolonje sa kojim je 1998. godine bio prvak Evrope.

2024 © - Vesti online