Četvrtak 09.02.2017.
18:03
Blic, Vestionline

Da li Dačić zna koju je zemlju danas posetio?

Tanjug
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić (Foto: Arhiva)

"Da li Ivica 'mi smo budale što smo vas priznali' Dačić dolazi u Makedoniju ili u BJRM" - naslov je teksta kojim je makedonska agencija Meta najavila sastanak šefova diplomatija Zapadnobalkanske šestorke u Skoplju. Ta agencija je podsetila na njegovu izjavu da je Srbija pogrešila što je priznala Makedoniju pod njenim ustavnim imenom jer je Makedonija priznala Kosovo i podržala njegovo članstvo u Unesko.

Dačić je tada rekao da će u bilateralnim odnosima Srbija koristiti ime Makedonija, dok će multilateralno koristiti ime koje se koristi u EU i UN - BJRM.

Gde je srpski ministar spoljnih poslova danas stigao - u Makedoniju ili BJRM? Na to pitanje za "Blic" nije dao precizan odgovor, navodeći da to ne zavisi od njega!

- To zavisi od njih. Kakav stav oni budu imali o našem najvažnijem pitanju, takav ćemo i mi imati prema njihovom. Bez ljutnje i svađe, samo čisti računi - naveo je Dačić.

U Skoplju je u četvrtak počeo dvodnevni sastanak ministara spoljnih poslova i energetike Zapadnobalkanske šestorke koju čine Albanija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Srbija.

2024 © - Vesti online