Petak 25.06.2010.
15:59
Tanjug

Akreditacije za 80 fakulteta i 7 univerziteta

Rektorat Univerziteta u Beogradu

Direktorka Komisije za akreditaciju Vera Vujčić uručila je potvrde predstavnicima privatnih i državnih visokoškolskih ustanova koje su akreditovane u trećem, četvrtom i petom ciklusu procesa provere kvaliteta.


"Komisiji uskoro ističe cetvorogodišnji mandat, a za to vreme prošlo je šest ciklusa, akreditovano je 11 univerziteta, preko 100 fakulteta, kao i tri visoke škole akademskih studija", rekla je Vujčićeva i dodala da proces akreditacije nema kraja, a da podnošenje dokumenata za sedmi ciklus provere traje do 1. jula.


"Akreditacija je pomoć visokoškolskim ustanovama da postignu bolji kvalitet obrazovnog sistema i uključe se u evropske tokove, a ne procena ko je bolji ili lošiji", kazao je predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Srđan Stanković i istakao da Srbija ima samo šest odsto visoko obrazovanog stanovništva, a po standardima EU, do 2020. godine trebalo bi da ima 40 odsto visokoobrazovanih građana.


Komisija za akreditaciju je radno telo Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, a osnovano je u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, usvojenim 2005. godine.

2024 © - Vesti online