Sreda 08.02.2017.
15:46
Vestionline

"Srbija je Balkanski tigar, vi ste primer za čitav svet"

Tanjug
Predstavnik Madagaskara potvrdio Tomislavu Nikoliću da neće menjati stav o nepriznavanju Kosova

Predsednik Tomislav Nikolić rekao je posle razgovora sa njim da Srbija ceni činjenicu da je Madagaskar zadržao principijelan stav o nepriznavanju nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz Predsedništva.

- Uskoro nam predstoji još jedna bitka da Kosovo ne postane član Uneska i da oni koji su 2004. godine rušili srpske svetinje ne dobiju pravo da se o njima staraju. Bilo bi nedopustivo i pogubno da se takav presedan dogodi, ne samo za hrišćanski svet, već i za čitavu civilizaciju-  rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je dodao da Srbija želi u EU, ali ne po cenu priznavanja Kosova.

- Mi učestvujemo u dijalogu sa Prištinom pod pokroviteljstvom EU, koja uvek drži prištinsku stranu i naša pozicija je veoma teška. Bez obzira na to koliko želimo mir i stabilnost, postoje stvari koje nikada nećemo prihvatiti", kazao je Nikolić.

Predsednik Skupštine Madagaskara je istakao da je prijateljstvo dve zemlje istorijsko i konstatovao da postoji očigledna potreba jačanja i intenziviranja bilateralne saradnje, parlamentarne i ekonomske.

On je potvrdio da Madagaskar neće priznati nezavisnost Kosova i pohvalio "hrabrost srpskog naroda i dostojanstveno i mudro rukovodstvo predsednika i premijera u diplomatskim odnosima".

- Vi ste poznati kao Balkanski tigar zato što niste poklekli ni pod najtežim pritiscima, ostali uspravni i niste prihvatili nasilne promene. To je primer za čitav svet - rekao je Rakotomamonđi, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online