Sreda 08.02.2017.
14:39
sputniknews.com, Vestionline

Čurkin upozorava: Bela kuća da smanji emocije! (VIDEO)

Reuters
Vitalij Čurkin smatra da se u međunarodnom životu treba distancirati od emocija

Stalni predstavnik Rusije u UN je naveo i da postoji plan da se uskoro sastanu ruski šef diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Reks Tilerson. 

- Vašington i Moskva imaju različitosti, jedna od njih je odnos prema Iranu. Verujem da su neke reakcije iz Bele kuće uslovljene emocijama, a ne racionalnim donošenjem političkih odluka i čvrstim činjenicama. U međunarodnom životu morate da se distancirate od emocija i onoga što želite da vidite i da znate da imate pravo da to očekujete od druge države - naveo je Čurkin. 

Istakao je da je bio iznenađen kada je na CNN čuo američke eksperte da je lansiranjem balističkih raketa Iran prekršio zabrane Saveta bezbednosti UN. 

- Te zabrane su bile ranije, kasnije su ukinute. Rezolucija SB UN samo poziva Iran da ne sprovodi testove balističkih raketa koje su sposobne da ponesu nuklearno oružje, ali ne izriče nikakvu zabranu. To je samo poziv, a ne zabrana. Tehnički i pravno ne možete da pričate da oni krše bilo kakvu zabranu - istakao je on. 

Čurkin veruje da tenzije između Irana i SAD neće kao rezultat doneti pun vojni konflikt, ali i da ti odnosi mogu da utiču na veze SAD i Rusije. 

2024 © - Vesti online